Vi ska flytta!

Den 6 november kommer vi att flytta till ett enplanshus i Gammalkil! Vi var på en ”privat” visning redan för 1 månad sen. Vi kände direkt att här vill vi bo. Mäklaren frågade ägarna om de kunde tänka sig att sälja huset direkt till oss utan att det kom ut för budgivning men det ville de inte. Det blev en lång väntan tills den riktiga visningen ägde rum lördagen den 5 augusti och måndagen den 7 augusti. Det var jättemånga på lördagens visning och flera stycken som skrev upp sig. På måndagens visning var det bara vi och 2 familjer till som var där. Vi blev budgivare 1 och vi lade det begärda priset som vårt första bud. Mäklaren ringde på onsdagen och sa att de övriga som hade skrivit upp sig inte hade kommit med något bud än. På torsdagen ringde han igen. De övriga 4 som hade skrivit upp sig ville inte delta i budgivningen. Det hade däremot dykt upp 2 nya som ville vara med att buda. Den ena låg i skilsmässa och kunde inte skriva något kontrakt förrän skilsmässan var klar så mäklaren hade sagt att vi inte kunde vänta på det. Den andra skulle sälja en gård i Skåne och kunde bjuda över oss då men kunde inte höja sitt bud förrän han fick veta hur mycket han fick för sin gård. Mäklaren pratade med ägarna till huset och tillsammans kom de fram till att de ville sälja till oss i stället för att vänta. Vi accepterade det pris som de ville ha så nu ser vi fram emot att flytta till Unnerstad Rosendal 1 i Gammalkil i början av november.

Nu gäller det bara att sälja vårt hus också. Det blev fotograferat i onsdags förra veckan och det ska besiktigas nu på onsdag. Förmodligen kommer det ut på hemnet på torsdag.

Vårt nya hus är ett enplanshus på 110 kvadrat. Det finns ett dubbelgarage. Ena halvan av garaget ska byggas om så att man kan vara där och bada och trimma hundar. I anslutning till garaget finns ett ”förråd” på 14 kvadrat. Vi ska bygga en hundgård på 51 kvadratmeter och från ”förrådet” ska det bli en hundlucka så att hundarna kan gå ut och in mellan ”förrådet” och hundgården. I hundgården ska det även finnas en altan med tak över. Vi ska även inhägna tomten som är på 3 400 kvadrat så det kommer att finnas mycket plats att springa och leka på. Det kommer att bli såååååååååååå bra!

Några bilder på vårt nya hus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s