Otursvecka!

Den senaste veckan har vi verkligen haft mycket otur! Det började med att Torbjörn 5 dagar innan vi skulle flytta såg att det droppade vatten från en vägg i vårt gamla hus. Vi ringde ett journummer men eftersom inte felet var synligt så kunde de bara hjälpa oss med att stänga av vattnet och det kunde vi ju lika gärna göra själva. Dagen därpå ringde vi vårt försäkringsbolag för det var dom som skulle bestämma vilket bolag som skulle komma och titta på skadan. De hänvisade oss till Anticimex. Killen från Anticimex mätte på väggarna men instrumentet gav inte utslag för någon vattenskada. Han rekommenderade oss att ta hem en rörmokare i stället. Rörmokaren som kom upptäckte att ett rör från gatan in till vårt hus hade gått sönder så vi var tvungna att ta dit en grävare som grävde upp hela framsidan. Det arbetet tog 2 dagar och sen var rörmokaren tvungen att komma tillbaka för att sätta dit nya rör. Vi blev utan vatten i 5 dagar!!! När man inte har något vatten så märker man hur beroende man är av vatten. Som tur är så har vi en snäll granne som lade en vattenslang från sig in på vår tomt så vi kunde fylla på hinkar med vatten och använda när vi gick på toa. Duschade gjorde vi hos mamma.

Måndagen den 6/11 var vi hos Ritva Krokfors på Sörgårdskliniken och höftledsröntgade Pajas. Han fick B-höfter.

I måndags var vi och ögonlyste Pajas. Tyvärr så har han Multifokal rd (veck) så vi kommer inte att låna ut honom i avel. När vi köpte Pajas så visste vi att hans morbror har det så det var ingenting som kom som en överraskning. Vi håller ju inte på med avel så det är inte hela världen för oss att han inte kommer att få para några tikar. Vi ville köpa en snygg utställningshund och en snygg utställningshund har vi ju fortfarande.

Inte nog med elände. För några dagar sedan började det lukta lite bränt vid ett av bakhjulen på vår bil. Vi tror att det är bromsarna som ligger på. Vi ringde Engströms bil där vi har köpt bilen men de hade ingen tid förrän i slutet av november och så länge kunde vi ju inte vänta. Det blir ju ganska dyrt att ha en hyrbil så länge. Vi fick tag i en annan bilmekaniker så nu är bilen inlämnad. Hyrde en bil från OK/Q8 så länge.

Det är lite jobbigt med så mycket tråkigheter samtidigt men det är bara att bita ihop. Allt löser sig till slut. Vi har kommit på plats i det nya huset och här kommer vi att få det toppenbra. Vi har hantverkare här som håller på att bygga det nya trimmet + hundarnas rum och hundgården. Själva håller vi på att skruva möbler för fullt. Vi har köpt en hel del från Ikea och leveransen kom i går. Hittills har vi bara skruvat ihop matbordet och stolarna.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s